НУШ в активній дії

14 березня в гімназії №25 відбулося заняття з учнями початкових класів, присвячене Дню українських добровольців. Діти ознайомилися з історією свята, брали активну участь у цікавій вікторині, згадали видатних діячів України, відгадували мелодії сучасних патріотичних пісень. У заключній частині заняття вихованці створили святкове панно великого серця із власних долоньок у подарунок українським добровольчим батальйонам нашої держави.


Тематичне заняття у 1 класі «Тарас Шевченко-України син»

Мета: познайомити учнів з творчістю Т.Г.Шевченка; виховувати в дітей любові до рідного слова, до рідного краю; прищеплювати інтерес до вивчення творів Т.Г.Шевченка.


Флешмоб «Моє серце б‘ється в ритмі ЗСУ»
З нагоди Дня захисника України учні 1 класу Миколаївської гімназії №25 підготували вірші та вітальні листівки для наших воїнів. Взяли участь у флешмобі «Моє серце б‘ється в ритмі ЗСУ».
Мета: сприяння національно-патріотичному вихованню дітей та учнівської молоді, популяризації героїзму військового подвигу, вшанування мужності та героїзму захисників та захисниць України.

Тиждень творчості «Калейдоскоп моїх талантів» у 2 класі

Мета: вчити здобувачів освіти виконувати творчі завдання за чіткою інструкцією; розвивати фантазію, уяву, бажання навчитись новому; виховувати поважне ставлення до результатів своєї діяльності.


Урок дизайну і технологій у 4 – А класі
Тема: Проєкт “Модель гори”
Мета: формування ключових та предметно-технологічної компетентностей, необхідних для розв’язання життєвих проблем у взаємодії з іншими, виховуючи любов до України. Добір матеріалів за їх властивостями; читання інструкційних карток із зображеннями для поетапного виготовлення виробу 

Проєкт “Пізнаємо Україну”. 4 – Б клас

Мета:  розвиток творчих здібностей учнів, уміння працювати у колективі, виховання патріотичних почуттів 


Народні обряди та свята

Учні 4 – Б класу ознайомилися  з народними обрядами та святами українців, виготовили хатній  оберіг


Урок образотворчого мистецтва у 4 – А класі

Тема: Мистецтво українського народу. Символ. Народні символи України. Створення композиції  “День знань”

Мета: ознайомити учнів з поняттям “символ”,”народні символи”; розкрити деякі значення народних символів українського народу; вчити аналізувати та порівнювати; формувати естетичні почуття, смак; активізувати творчу ініціативу учнів; виховувати зацікавленість до культурної спадщини українського народу. 


Квест-гра «Новорічне передбачення» 4-Б клас

Мета: створення чарівної святкової атмосфери; закріпити і розширити знання учнів про зиму, про свято Нового року; розвиток творчих інтелектуальних здібностей учнів; розширення кругозору учнів; сприяти об’єднанню колективу, умінню дітей працювати в команді.


Урок “Дизайн і технології” у 3 – А класі

Тема:  Символ 2022 року. Аплікація з кольорового паперу « Тигреня»

Мета:  формувати вміння працювати з кольоровим папером; формувати навички економної витрати матеріалів; розвивати пізнавальну активність; виховувати естетичне сприйняття світу, любов до тварин.


Колективна робота « Новорічна  ялинка» у 3 – А класі

Мета: формувати вміння симетричного вирізування; ознайомити учнів з елементарними основами конструювання ялинки з паперу; розвивати творчі здібності, уяву, фантазію; виховувати працелюбність, акуратність.


«Святий Миколай, до нас завітай! 4 – Б клас

Навчально-розважальна програма «В країні казок» у 4-А класі

Проєкт «Славетні творці української держави» (Я досліджую світ) 4 -Б клас

Мета проєкту: поглибити знання учнів про видатних українців, навчити учнів співпраці з однолітками та батьками, працювати з різними інформаційними джерелами, розвивати пізнавальну діяльність учасників навчального процесу, виховувати почуття патріотизму, гордості за своїх земляків та толерантність у відносинах між учасниками проєкту.


Ранкова зустріч “Осінь-чарівниця” у 3 – А та 3 – Б  класах

Екскурсія у шкільний парк «Завітала в гості осінь чарівна». 4 – Б клас
Мета: показати красу природи, значення дерев у природі та житті людей; довести, що в природі не буває випадковостей; навчати розрізняти дерева, листя різних дерев; спонукати учнів до виконання правил поведінки в природі.

Урок з розвитку мовлення у 3 – Б класі  “Переказ оповідання В.Сухомлинського “Покинуте кошеня”

Літературне читання у 3 – А класі. Тема: Медіавіконце: колаж “Наш клас”

Виховна година для учнів 4-Б класу «Скажи – “НІ!” булінгу»
Мета
–  навчальна:  ознайомити учнів з поняттям, формами та структурою булінгу;
– виховна: виховувати почуття власної гідності; виховувати почуття емпатії та переживання до дитини, яка зазнає насильства;
– розвивальна: розвивати навички протидії соціальному тискові; розвивати вміння пошуку шляхів виходу зі складної ситуації; формувати навички відповідальної та безпечної поведінки.
 

Урок образотворчого мистецтва у 3 – Б класі. Портрет

Урок з дизайну і технологій у 3 – А класі
Тема: Аплікація з рваного паперу ” Осіннє дерево”
Мета: вчити виготовляти композицію із рваного паперу, з’єднувати відірвані частини паперу за допомогою клею; розвивати дрібну моторику рук, фантазію; виховувати естетичні смаки.

Урок образотворчого мистецтва у 3 – А класі
Тема: Створення композиції ” Спогади про літо”(фарби)
Мета: розширити знання учнів про жанр – пейзаж; розвивати навички образного мислення, фантазію; виховувати естетичне ставлення до навколишнього світу. 

Урок образотворчого мистецтва “Розвиваємо культурну компетентність“ у 1 класі

Урок з дизайну і технологій у 3 – А класі. Тема: Робота з папером і картоном. Аплікація ” Грибочок”

1 клас. Участь у конкурсі поробок до Дня міста

Перший урок ” Квітни, рідна моя, Україно” у 3 – Б класі

Перший урок у 4-Б класі. Квест «Стежками України»
Мета: поглибити знання учнів про нашу державу – Україну; формувати національну свідомість школярів; розвивати пізнавальні інтереси учнів, увагу, мислення, уміння працювати з маршрутною картою; виховувати любов до України, повагу до її минулого і сучасного, шанобливе ставлення.