Миттєвості шкільного життя

Свято «Масляна»

28 лютого в кабінеті безпеки було проведено свято «Масляна» для учнів 5-7 класів. Учні дізнались про походження даного свята, його традиції та звичаї. За допомогою ігор та танців визначали, хто найшвидший та самий пластичний. Розважилися переглядом мультика. А на кінець заняття, звичайно ж, ласували млинцями! Яка ж Масляна без млинців?!

Вчителі Уманець Л.С., Безсмертна А.А.

фото 1


День української жінки

З Днем української жінки! З Днем українки! 25 лютого – День української жінки (День українки) – на честь дня народження найвідомішої української письменниці та громадської діячки Лесі Українки. Учні 4 класу Миколаївської гімназії 25 намалювали чудовий портрет Лесі Українки , на уроці ознайомилися з біографією життя та творчості письменниці та закріпили ці знання взаємоперевіркою один одного.

Класовод Кудрицька Д.С.

25 лютого День укр жінки


Міжнародний День рідної мови

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ.
21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. ВУкраїні воно також лише почало писати свою історію. Хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть. До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся гімназійна родина. Проведено різноманітні заходи, в яких активну участь взяли учні, вчителі української мови та літератури, класоводи та класні керівники: тематична лінійка «Мово моя рідна, мово калинова», конкурс малюнків «Живи, прекрасна наша мова», гра «Мовознавче кафе «Словечко», «круглий стіл» «Стежками поезії», виставка книг у бібліотеці «Рідна мова калинова», виховні години «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова», конкурс «Знавці рідної мови».
Заключним акордом свята став флешмоб «Одягни вишиванку», адже вишиванка – це не тільки патріотично, а і модно та красиво.

Педагог-організатор Федчак Л.В.


«Доки серця палають, герої не вмирають»

Щороку 20 лютого в Україні вшановують пам`ять Героїв Небесної Сотні. На згадку про події Євромайдану десятирічної давнини по всій країні відбуваються панахиди за загиблими Героями, показ документальної хроніки, концерти пам`яті.
У Миколаївській гімназії № 25 до Дня пам`яті Героїв Небесної Сотні для старшокласників, учнів 8-9 класів, проведено Урок патріотичних цінностей «Доки серця палають, герої не вмирають». Гімназисти здійснили історичний екскурс в 2013-2014 р.: переглянули та обговорили документальне відео, дізналися про видатних постатей, про Героїв Небесної Сотні, читали поезії, присвячені їм, хвилиною мовчання віддали їм шану. Залишаємося гідними своїх героїв!

Класний керівник Пирожок Я.Г.


День пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого – День пам’яті Героїв Небесної Сотні. Для учнів 4 класу Миколаївської гімназії 25 була проведена година спілкування з метою виховання у дітей патріотизму до своєї Батьківщини та до героїв, які боролися за справедливу та чесну країну. Сьогодні ми вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість наших громадян, які віддали найдорожче ‒ життя ‒ під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані. Вони гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Герої не вмирають!
                                                                                                                     Класовод Кудрицька Д.С.

Памяті Героїв Небесної Сотні


День Державного Герба України

19 лютого 2024 року відзначається День Державного Герба України — дата, яка вшановує встановлення національного символу.
Здавна Тризуб виступає як символ нескореності та боротьби українського народу за свободу. Цей символ є об`єднувальним елементом для українських патріотів, які віддано захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України. Для учнів 4 класу Миколаївської гімназії № 25 була проведена година спілкування з метою повторення історії виникнення і встановлення державного герба України; прищеплення почуття національної свідомості, патріотизму, поваги до державних символів; розвитку почуття відповідальності до своїх обов’язків перед державою.
                                                                                                                  Класовод Кудрицька Д.С.

фото День Герба


День єднання

16 лютого в Україні відзначають День Єднання. Це свято, яке символізує нашу єдність, силу та згуртованість перед будь-якими викликами.
Для здобувачів освіти 1 класу Миколаївської гімназії 25 до цього свята було проведено ранкову зустріч. Діти познайомитися з поняттям єднання, дізналися більше про свою країну та відчули себе частиною великої української родини.
Учні 4 класу на годині спілкування, присвяченій Дню єднання, познайомилися з історією виникнення свята та традиціями святкування, поглибили знання про Україну, її символіку, відгадували загадки про Державні символи України.
У цей день ми вивісимо національні прапори, одягнемо синьо-жовті стрічки, заспіваємо Гімн і покажемо всьому світу нашу єдність!

Класоводи Симоненко Л.Ю., Кудрицька Д.С.


Свято тепла, добра і кохання

День Святого Валентина – свято, сповнене приємних сюрпризів, цікавих подарунків, неочікуваних миттєвостей. Для кожної людини цей день особливий. Головне, щоб він був пронизаний щирістю почуттів і теплом люблячого серця.
Цікаві тематичні заходи до цього свята було проведено для учнів початкової та середньої школи. Їхня мета – розвиток творчих здібностей дітей, їхніх естетичних смаків, уяви, кмітливості та мовлення, прагнення краще пізнати один одного, формування дружніх стосунків у колективі, ціннісного ставлення до себе, до інших людей, до мистецтва. Діти дізналися нове про історію цього свята, виготовляли валентинки, вітали один одного.
Учні 7-9 класів стали учасниками конкурсно-розважальної програми «Під прицілом Амура». Було весело, пізнавально, тепло від гарних почуттів, людяності та шляхетності.
Вітаємо всіх з найромантичнішим святом!

Класовод Тополюк Т.О., класний керівник Прокопович Г.П.


Сузірʼя безпечного Інтернету

7 лютого з учнями 2 та 3 класів був проведений цікавий і пізнавальний захід «Сузірʼя безпечного Інтернету».
Метою заходу було поширення ідей безпечного користування Інтернетом та сучасними цифровими технологіями. Важливість питання безпечного Інтернету зумовлена тим, що сучасна людина не уявляє свого життя без глобальної мережі, оскільки вона дає багато інформації й можливостей. Молоде покоління не завжди усвідомлює, що може чекати на них у віртуальному просторі.
Виховний захід сприяв розумінню дітьми правил безпечної поведінки в Інтернетиі, формуванню необхідних навичок соціалізації.

Класоводи Тополюк Т.О., Андрєєва Ю.О.


«Прекрасне навколо нас»

З метою всебічного, гармонійного виховання гімназистів з 24.01.2024 по 31.01.2024 в закладі освіти проведено заходи в рамках тематичного місячника «Прекрасне навколо нас».
Протягом місячника відбулися онлайн-зустрічі учнів 5-9 класів з працівниками обласної бібліотеки для дітей ім. Лягіна: години спілкування до визначних дат (День соборності України, День пам’яті героїв Крут), години поезії, мовні екскурси «Українська рідна мова».
Учнівське самоврядування гімназії стало ініціатором проведення для учнів 1-4 класів уявної подорожі картинними галереями світу «Художня майстерня народних умільців», онлайн – екскурсій для учнів 5-9 класів «Із скарбниць музею Верещагіна, краєзнавчого музею», виставки юних
художників «Прекрасне очима дітей» (1-9 класи) та фотоконкурсу в рамках міського освітньо-культурного проєкту «В Європу – з Україною в серці» (1-9 класи).
Цікаві та пізнавальні заходи: виставки юних художників «Прекрасне очима дітей» (1-9 кл.), «відкритий мікрофон» «Пісня рідного краю», майстер- класи по виготовленню народних сувенірів, випуск бюлетенів «Відомі митці України», «Європейські мистецькі цінності» – сприяли формуванню у гімназистів художньо-естетичних смаків, почуттів, потреби у спілкуванні з мистецтвом.
Учні були активними учасниками всіх заходів, отримали нові знання, реалізували свої творчі здібності.

Педагог-організатор Федчак Л.В.

фото Прекрасне навколо нас


Секрети Здоров`я

Здоров`я – це не лише відсутність хвороб, але й стан фізичного, психічного та соціального благополуччя. Для учнів молодших класів формування здорового способу життя є надзвичайно важливим. Щоб надати їм необхідні знання та навички, 31 січня учителями Самощук А.В. та Симоненко Л.Ю. було проведено захід «Секрети Здоров`я», спрямований на залучення учнів 3-5 класів до активного вивчення теми здоров`я.
Захід «Секрети Здоров`я» став не лише ефективним способом навчання, але й заохоченням для учнів активно вивчати та практикувати здоровий спосіб життя. А також сприяв підвищенню усвідомленості учнями важливості збереження здоров`я, що є невід`ємною складовою повноцінного та щасливого життя.

Вчителі Симоненко Л.Ю., Самощук А.В.


Наша єдність нездоланна!

Вчителі та техпрацівники Миколаївської гімназії №25 долучилися до заочної акції «Наша єдність нездоланна!», яка проводилася в місті з 08 по 31 січня 2024 року за ініціативи Клубу юних моряків з флотилією.
Акція проводилася з метою підтримки захисників України, консолідації всіх небайдужих українців до майбутнього незалежної та вільної від ворога України. Для військовослужбовців було зібрано засоби першої необхідності: шкарпетки, рукавиці, засоби особистої, ліки від застуди, їжу швидкого приготування.
Нехай вас, наші мужні захисники, зігріють наші гарячі серця, наша підтримка та турбота про вас.

Педагог-організатор Федчак Л.В.


Низько вклоняємося Героям Крут

29 січня, до Дня пам’яті Героїв Крут, учні 8-9 класів спільно з класними керівниками, спеціалістом обласної бібліотеки для дітей провели онлайн-конференцію.
Старшокласники підготували історичні екскурси, розповіли про події, які відбулися на початку 20 століття на невеличкій станції Крути. Вони зазначили, що міжнародне визнання української незалежності – це те, чим ми завдячуємо Героям Крут. Затримавши російського ворога на чотири дні біля залізничної станції Крути, київські юнаки дали змогу владі УНР розгромити проросійське повстання під назвою «повстання на заводі Арсенал» у Києві, а найголовніше – укласти Брестський договір із країнами Четверного союзу й стати суб’єктом міжнародних відносин.
Виступаючі відзначили, що бій під Крутами став для українського народу символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за становлення держави.
Учні прийшли до висновку, що цей бій – гідний приклад для сучасних захисників України, які мужньо протистоять російській навалі, відстоюючи державний суверенітет та незалежність країни.
Учні 5-7 класів на Урках мужності вшанували пам`ять героїв, які полягли під Крутами хвилиною мовчання. Діти відзначили героїзм сьогоднішніх бійців, які відстоюють і захищають нашу країну від російських загарбників.
Низько вклоняємося свідомій жертовності молодого покоління у боротьбі за ідеали незалежності та суверенітету України.
Слава Героям Крут!

Педагог-організатор Федчак Л.В.


27 січня – День пам’яті жертв Голокосту

Сьогодні Україна вшановує пам`ять мільйонів жертв Голокосту. Ми цінуємо всіх, хто не забуває про цей жахливий злочин проти людяності, цінуємо всіх, хто сьогодні захищає наше право на життя.
Під час Другої світової війни було вбито понад 6 мільйонів євреїв, з них 1,5 мільйона – на території сучасної України. Бабин Яр став символом Голокосту та однією з найбільших масових могил у Східній Європі.
Сьогодні ми згадуємо рішучість міжнародної коаліції, яка об’єдналася, щоб перемогти нацизм. Сьогодні знову настав час глобальної консолідації проти ворога, який знищує українців.
27 січня, в День пам’яті жертв Голокосту, вчителі, учні та батьки долучилися до проведення загальногімназійної акції «Запали свічку пам’яті».
Вічна пам`ять жертвам Голокосту! Вічна пам`ять полеглим і слава живим!

Педагог-організатор Федчак Л.В.

Фото 27 січня День пам яті жертв Голокосту


Україна – європейська держава

24 січня вчителі Федчак Л.В., Косяк Г.А., Самощук А.В. провели для учнів 4-5 класів патріотичний захід «Україна – європейська держава» в рамках міського учнівського проєкту «В Європу – з Україною в серці».
Цей захід проведено з метою формування громадянської, соціальної, мовної, ІКТ-компетентностей, загальнолюдських цінностей, виховання толерантного ставлення учнів до культур, традицій народів України й Європи; створення умов для пізнання, дослідження, просвітництва здобувачами освіти історичних, освітніх, культурних надбань народів, які населяють Європу й Україну, за допомогою мистецької, пізнавальної, творчої роботи.
Гімназисти відповідали на питання вікторини, виконували творчі завдання, розповідали про видатних діячів науки та культури України, здійснили віртуальну подорож країнами Європи, Європейського Союзу.
Захід був цікавим та пізнавальним, сприяв формуванню в учнів загальнолюдських, європейських цінностей, демократичних принципів та освітніх компетентностей; знайомству з культурними, національними надбаннями народів України та Європи.

Вчителі Федчак Л.В., Косяк Г.А., Самощук А.В.


З Днем Соборності України!

Сьогодні Україна відзначає День Соборності. Як і понад 100 років тому, ідея соборності була і залишається базовою цінністю й гордістю українців.
Соборність є ключовим аспектом усвідомлення українцями того, що вони мають спільну територію, ідентичність, мову, культуру, історію та традиції.
Соборність України – це єдність усіх українців заради найголовніших ідей нашого майбутнього, це неподільність і недоторканість наших земель від Донецька до Львова, від Чернігова до Севастополя.
Сьогодні Україна відстоює свою незалежність й територіальну цілісність. Саме тому соборність є і залишається в пріоритеті найголовніших національних завдань усього українського народу. Саме тому Соборність є метою Перемоги. Про це йшла мова під час ранкових зустрічей з учнями початкової школи, під час історичних екскурсів, зустрічей з працівниками обласної бібліотеки для дітей з учнями 5-7 класів, на годинах спілкування в старших класах.
Ми віримо в наше спільне майбутнє! Україна – це ми, це єдина і незалежна наша Батьківщина.

Педагог-організатор Федчак Л.В.


Свято творчості та краси

Учнівське самоврядування гімназії до Новорічних свят ініціювало проведення конкурсу Новорічних та Різдвяних поробок.
На конкурс надійшло близько 200 цікавих композицій. Гімназисти продемонстрували фантазію, творчий підхід до виконання робіт. Найкращі поробки було надіслано на міський конкурс.
Загальногімназійний конкурс подарував всім гарні емоції, зустріч з творчістю, натхненням, красою зимової казки.

Прес-центр учнівського самоврядування


Різдвяний захід

20 грудня класні керівники Уманець Л.С., Прокопович Г.П., Габерштро А.В. провели для учнів 7-9 класів захід до свята Різдва «Мрії збудуться».
Старшокласники пригадали різдвяні традиції та звичаї українського народу. Учні були активні, відповідали на питання, переглядали відео, співали колядки. В кінці заходу кожен учень обирав передбачення та ділився з іншими, також діти отримали в подарунок солодощі та символ нового року «Дракончика».
Всім було цікаво та корисно.

Класний керівник Габерштро А.В.


Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

В освітньому закладі з 25 листопада по 10 грудня 2023 р. було проведено щорічну акцію «16 днів проти насильства». Акція проводилась з метою популяризації правової освіти серед учнівської молоді, привернення уваги громадськості до проблем насильства в сім’ї, забезпечення рівних прав жінок та чоловіків.
Учнівське самоврядування гімназії ініціювало проведення акцій: «Червона стрічка» (1-7 кл.), «Добротою зігріваючи серця» (до Міжнародного дня людей з інвалідністю) (8-9 кл.).
В рамках Всеукраїнської акції проведено інформаційні та пізнавальні позакласні заходи: виставка малюнків «Світ без насильства» (1-4 кл.), створення відеороликів «Скажемо насильству – НІ!», «Будь позитивним!», «Подаруй посмішку іншим» (8-9 кл.).
Старшокласники підготували та презентували учнівські роботи на тему: «Права дитини в Україні».
В усіх класах відбулися години спілкування, ранкові зустрічі, профілактичні бесіди, розгляд ситуацій, перегляд фільмів та мультфільмів з послідуючим обговоренням. Діти отримали основи знань про права людини, формували навички правомірної поведінки, розвивали уміння самостійно приймати рішення, відстоювати власну думку, бути толерантними у ставленні до людей.
За результатами проведеної акції учнівське самоврядування гімназії відзначило грамотами класні колективи та активних учасників.

Педагог-організатор Федчак Л.В.


Всеукраїнській інформаційно-просвітницькій тематичній акції «Національний тиждень читання»

В освітньому закладі з 04.12.2023 до 10.12.2023 проведено заходи в рамках Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання».
Організатором пізнавальних заходів стала бібліотека гімназії. Завідувачем бібліотеки Козаченко Г.В. оформлено книжкову виставку «Наші улюблені літературні герої» (1-4 кл.), проведено піар-акцію «Книжку читай – успіху досягай» (8-9 кл.), презентацію книг письменника – ювіляра Миколи Хвильового (5-7 кл.).
Протягом тижня проведено багато цікавих та змістовних заходів, уроків, на яких діти показали свої знання, вміння, навички та творчі здібності: вікторина «Загадкова мандрівка казками» (1 кл., класовод Симоненко Л.Ю.), урок – знайомство з казкою про Святого Миколая (2 кл., класовод Тополюк Т.О.), віртуальна подорож «Країна казок» (3 кл., класовод Андрєєва Ю.О.), урок знайомство з письменницею Марією Людкевич «Пригода у хатинці лісника» (4 кл., класовод Кудрицька Д.С.), перегляд презентації «Українські письменники – ювіляри грудня» (5-А кл., класний керівник Поважніцька І.В.), презентація «Повість минулих літ» – найдавніший літопис нашого народу» (5-Б кл., класний керівник Колодій Н.Б.), майстер-клас з виготовлення книжкових закладок (6-А кл., класний керівник Іванова В.П.), дискусія «Друкована книга чи гаджет?» (6-Б кл., класний керівник Федчак Л.В.), інформаційний екскурс «Книга – це дивний світ» (7 кл., класний керівник Уманець Л.С.), віртуальна подорож «Топ-5 найцікавіших бібліотек України» ( 8 кл., класний керівник Пирожок Я.Г.), створення презентації «Українські письменники – ювіляри- грудня» (9-А кл., класний керівник Прокопович Г.П.), інформаційний екскурс «Книга – дивовижний сад, будинок життя та мудрості» ( 9-Б кл., класний керівник Габерштро А.В.).
Учнівське самоврядування за підсумками Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання» нагородило грамотами активних учасників, найкращих читачів.
Тиждень пройшов цікаво, організовано і змістовно.

Педагог-організатор Федчак Л.В.


Справжній друг

Вірний товариш — незламна фортеця, обнесена муром, покликана захищати, піклуватися та оберігати. А в тебе є справжні друзі? Саме про це проводилася розмова під час ранкових зустрічей з учнями початкової школи.
Що таке дружба і кого називають друзями? Якими якостями повинен володіти справжній друг? Чому так важливо мати друга, як знайти справжнього друга, зберегти дружбу? Про неї написано тисячі сторінок, сотні віршів, поем, романів. Говорять, що дружба потрібна людині лиш трішечки
менше, ніж їжа та повітря. Діти говорили про дружбу як одну із загальнолюдських чеснот, пробували усвідомити значущість слова «друг», з’ясувати, яке значення дружби у житті кожного з них. Розмова про дружбу — цікава і багатогранна. Вона допомогла учням зрозуміти, як ставляться до них оточуючі: дружать або ворогують, — і відповісти на питання, чи вміє кожен з них дружити сам? Обговорення різноманітних життєвих ситуацій, пісні про друзів, цікаві тести, прислів’я та повчальні казки про дружбу вчили учнів 1-4 класів цінувати друзів та бути чуйними і щирими зі своїми однолітками.

Педагог-організатор Федчак Л.В.

Про дружбу 1-4


Мандрівка в Країну Права

Кожна людина від народження має природні права. Всі вони закріплені в Декларації прав людини, яка прийнята міжнародним товариством. Україна, яка набула незалежності на зламі століть, проголосила для себе, що людина, її життя та здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визначаються за найвищу соціальну цінність. Український народ – громадяни України усіх національностей – обрав шлях побудови демократичної Держави, тобто Держави, в якій буде здійснено принцип панування права, що грунтується на визнанні прав і свобод людини. Права людини в сучасному світі – це не просто актуальна тема, це проблема. Людство, що пройшло крізь безліч кривавих локальних конфліктів, пережито жорстокі диктатури, дійшло висновку, що не може
бути миру и злагоди на Землі, не може бути організованого цивільного життя без поваги до людини, її прав, свобод і потреб.
Для учнів 5-А класу 10 грудня було проведено усний журнал «Мандрівка в Країну Права». Мета цього виховного заходу: формувати правовий світогляд учнів та виховувати самоповагу, почуття власної гідності, свободи, рівності.

Педагог-організатор Федчак Л.В.


Флешмоб «Зроби фото з хусткою»

7 грудня відзначається День української хустки. Вона здавна вважалася оберегом і символом патріотизму, свободи та любові. Хустка – це символ нашого народу, вона оберіг, що символізує любов та свободу, вірність традиціям.
В рамках відзначення Дня української хустки, 7 грудня, учениці 4 класу взяли участь у флешмобі «Зроби фото з хусткою». А ще діти розповідали про цю давню традицію, які зберігали жінки, берегині українського народу.
Краса в хустині нашій споконвічна,
Як і душа, що з піснею жила.
Бо в українок і душа лірична,
У ній багато сонця і тепла.

Класовод Кудрицька Д.С.


Наші захисники

День Збройних сил України відзначають щороку 6 грудня. Це професійне свято всіх військовослужбовців та військовослужбовиць України. Збройні сили є одним із найважливіших атрибутів кожної держави. Це — гордість нації та люди, які заслуговують поваги та вдячності. З метою виховання у учнів поваги та шанобливого ставлення до українських військовослужбовців, була проведена година спілкування для учнів 4 класу Миколаївської гімназії 25. Діти розповідали про своє ставлення до наших захисників, про свою участь у підтримці воїнів світла.
І найголовніше — ми віримо у Збройні Сили України! Віримо у нашу Перемогу! Віримо у захисників і захисниць, які весь цей час відважно бʼються за вільну країну, за українців.

Класовод Кудрицька Д.С.

06 грудня День ЗСУ 4 кл


Акція «Віримо в ЗСУ»

До Дня Збройних Сил України в закладі освіти з ініціативи Заводської адміністрації поведено благодійну акцію «Віримо в ЗСУ», до якої долучилися всі, учні, вчителі, батьки.
Діти писали листи, привітання, побажання нашим захисникам. А дорослі принесли смаколики, речі, які можуть зігріти воїнів, відчути, як ми їх любимо, поважаємо і чекаємо з перемогою додому.
Загальна справа допомагає всім нам відчути єдність у спільній боротьбі. Разом – до перемоги!

Педагог-організатор Федчак Л.В.


З Днем святого Миколая!

Насичений подіями рік добігає кінця, і наступає довгоочікувана казкова пора, коли дива стають реальністю. В ніч з 5 на 6 грудня святий Миколай спускається із небес, щоб нагородити діток за їх добрі вчинки. До цієї зустрічі гімназисти готувалися заздалегідь: знайомилися з історією свята та
розповідали про це своїм ровесникам, вчили та декламували вірші, малювали малюнки, писали листівки, свої побажання св. Миколаю. Цього року діти не посили нічого для себе. Вони зверталися до святого Миколая з проханням про мир, перемогу, скоріше повернення додому своїх рідних.
Учнівське самоврядування гімназії підготувало проєкт «Святий Миколай до нас в гості завітай..» і всі дитячі роботи об’єднало одним короткометражним фільмом, який присвятили цьому улюбленому святому, покровителю нашого рідного міста.

Президент учнівського самоврядування Шквара Даша


Акція «Передай тепло захиснику»

Здобувачі освіти Миколаївської гімназії № 25 долучилися до міської заочної акції «Передай тепло захиснику», ініціатором проведення якої стали представники Клубу юних моряків з флотилією. Мета акції: формування поваги до захисників Батьківщини, виховання дітей на подвигах в ім’я миру, волі українського народу і незалежності нашої держави, прищеплення співчуття, доброти та милосердя.
Головним завданням акції було виготовлення окопних свічок. У даній акції активну участь взяли учнів, вчителі, батьки. Було заготовлено понад 200 свічок. Працюймо разом задля перемоги України та допомоги військовим.

Педагог-організатор Федчак Л.В.


З Днем волонтера!

5 грудня в Україні та світі відзначають Міжнародний день волонтера. У цей рік ми особливо відчули, наскільки важливою є роль волонтерів для України. Війна змусила нас, як ніколи раніше, переосмислити свої пріоритети і визначити, що для нас найважливіше – життя у мирі на своїй рідній землі та здоров’я. Цим викликам гідно протистоять українські волонтери, які, розуміючи міру відповідальності, не залишаються осторонь, а з повною самовіддачею допомагають країні.
Саме нашим українським волонтерам і була присвячена ранкова зустріч у 1, 2, 3 та 4 класах. Діти дізналися, хто такі волонтери, що їхня діяльність має неоціненне значення, що волонтерство засновується на добровільності, співчутті, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей.
В дітей формувались життєві, соціальні та громадянські компетентності. Це сприяло вихованню в дітей почуття патріотизму, справедливості, доброти та милосердя.

Класоводи Андрєєва Ю.О.


1 грудня – День боротьби зі СНІДом

1 грудня у 4 класі відбулася година спілкування на тему «Всесвітній день боротьби зі СНІДОМ». Учні ознайомилися з інформацію про ВІЛ та СНІД, про те, як саме вірус потрапляє в організм людини, про шляхи передачі ВІЛ/СНІДу, а також про умови, за яких інфекція не передається.
Здобувачі освіти переглянули та обговорили відеоматеріали «Життя на повну силу», «Чи можливо вилікуватись від ВІЛ СНІД?», що допомогло їм усвідомити небезпеку, яку несе СНІД, і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної недуги. Діти висловили свої
думки щодо толерантного ставлення до людей з ВІЛ, дітей, які вимушені жити в умовах епідемії ВІЛ/СНІД. А на завершення прозвучав відеокліп «Вибір є», який ще раз підтвердив, що тільки від нас самих, від нашого розуміння ризику, нашої поведінки залежить наше здоров`я.
Діти пройнялися бажанням дотримуватися правил здорового способу життя та будувати відносини на основі дружби і поваги.

Класовод Кудрицька Д.С.

1 грудня День боротьби зі СНІДом


У колі правознавців

У рамках акції «16 днів проти насильства» для учнів 8, 9-А та 9-Б класів відбувся бібліотечний захід на тему «У колі правознавців». Мета заходу: формувати уявлення про права і свободи громадян України; ознайомити учнів із Конституцією України, Конвенцією ООН про права дитини; підвести дітей до розуміння того, що необхідно не лише знати свої права , але й сумлінно виконувати свої обов`язки. Старшокласники приймали активну участь: відповідали на питання, переглядали відео. Дітям було цікаво, пізнавально та корисно.

Класний керівник Габерштро А.В.

1 грудня Бібліотечний захід 8-9 кл


Акція «Червона стрічка»

У рамках акції «16 днів проти насильства» учні та вчителі освітнього закладу долучились до соціальної акції «Червона стрічка», присвяченій Міжнародному Дню боротьби зі СНІДом. Учні та вчителі гімназії прикріпили червоні стрічки до свого одягу як символ боротьби з глобальною епідемією, яка охоплює всі континенти, країни, міста. Ідея червоної стрічки належить
художнику Франку Муру. Червона стрічка – символ підтримки інфікованих людей, протидії дискримінації і суспільної ізоляції людей, що живуть з ВІЛ/СНІДом, надії на майбутнє без СНІДу. Вона означає: «Я знаю про проблему ВІЛ/СНІДу і я не байдужий до неї».
Запрошуємо долучитися до участі в традиційній профілактичній акції «Червона стрічка». Одягни червону стрічку, або помісти її фото в соціальній мережі на знак підтримки усіх тих, кому щодня доводиться жити у боротьбі з цією недугою. Лише разом, спільними зусиллями ми здатні вплинути на загрозу епідемії ВІЛ/СНІДу в Україні.

Педагог-організатор Федчак Л.В.

Акція Червона стрічка


«Я, ти, він, вона – разом ми одна сім’я»

З 06.11 по 30.11.2023 проведено місячник морально-етичного виховання «Я, ти, він, вона – разом ми одна сім’я». Під час проведення місячника учні взяли участь у низці цікавих та змістовних заходів, організованих педагогом-організатором Федчак Л.В. спільно з представниками учнівського самоврядування, класоводами, класними керівниками.
Учні 1-9 класів стали учасниками творчого проєкту «Слава Україні! Героям слава!», міських та загальногімназійних акцій «Передай тепло захиснику», «Оберіг для військового» , «Ми різні, але рівні!» (до Дня толерантності), Уроків Мужності та бібліотечних уроків, флеш-мобів «Ми
поважаємо один одного» (до Дня толерантності), «Герої поміж нас!» (до Дня Гідності та Свободи), онлайн-конкурсу дитячого малюнку «Я та мої друзі» (1-4 кл.).
Учнівське самоврядування гімназії ініціювало проведення акції-реквієму «Свічка пам’яті», присвяченій жертвам Голодомору і політичних репресій. Її учасниками стали учні, батьки, вчителі.
Усі проведені заходи сприяли морально-етичному вихованню учнів, створенню умов для розвитку зростаючої особистості на основі загальнолюдських, морально-етичних цінностей, формуванню соціально- просвітницької активності, правосвідомої поведінки учнівської молоді та впровадження програми виховання «Нова українська школа у поступі до цінностей».

Педагог-організатор Федчак Л.В.

1 грудня морально-етичний місячник


Наші домашні улюбленці

 Всесвітній день домашніх тварин відзначається щорічно 30 листопада. Це свято присвячено відданим і люблячим домашнім улюбленцям, які потребують теплоти та турботи. Офіційно воно було затверджено у 1931 році у Флоренції на Міжнародному конгресі прихильників захисту тварин.
Головна мета свята – розвинути в людях почуття відповідальності за живих істот й вкотре нагадати суспільству про те, що «воно несе відповідальність за тих, кого приручило».
Прес-центр учнівського самоврядування гімназії до Всесвітнього Дня домашніх тварин ініціювало проведення флешмобу «Лапка пітримки». Його учасниками стали учні з 1 по 9 класу, вчителі та батьки. В робочу групу учнівського самоврядування було надіслано більше 100 фотографій з
домашніми улюбленцями та фото самих «героїв дня». За результатами проведеного флешмобу старшокласниками змонтовано відеофільм, який було запропоновано переглянути учасникам всіх учнівських та батьківських груп гімназії.
А ви привітали свого домашнього улюбленця зі святом?

Президент учнівського самоврядування Шквара Дар’я


Акція «Запали свічку»

Акція Запали свічку

Традиційно кожної четвертої суботи листопада в Україні вшановують жертв Голодомору 1932-33 років. Цьогоріч ця дата припадає на 25 листопада. 
Учнівське самоврядування гімназії закликало учнів, вчителів та батьків долучитися до Всеукраїнської акції пам`яті «Запали свічку»: 25 листопада о 16:00 поставити свічку біля вікна, а також долучитися до Загальнонаціональної хвилини мовчання.
Як повідомляє Український інститут національної пам’яті, цьогоріч символом акції з вшанування жертв Голодомору стала окопна свічка, адже живий вогонь – це символ пам’яті, тепло і надія. 
Надія на те, що нам вистачить сил вистояти та перемогти. Бо ми – народ–воїн. День пам’яті жертв Голодомору. Запали свічку пам`яті за вбитими голодом. Передай тепло, стань поряд із тим, хто нині бореться, аби більше цього ніколи не сталось.

Президент учнівського самоврядування Шквара Дар’я


З Днем Гідності та Свободи!

21 листопада в 1-4 класах ранкова зустріч була приурочена до Дня Гідності та Свободи. Учні розширили свої знання про державу, боротьбу народу за волю, честь та гідність. В дітей формувались життєві, соціальні та громадянські компетентності. Це сприяло вихованню в дітей почуття патріотизму, справедливості, гордості за свою Батьківщину та рідний народ.

Класовод Андрєєва Ю.О.


20 листопада – Всесвітній День дитини

Щорічно Всесвітній день дитини відзначається 20 листопада. У цей день в 1989 році була прийнята «Конвенція про права дитини», яка визначила, що дітям для повноцінного розвитку і щасливого життя необхідно рости в сім`ї, в атмосфері любові, підтримки і взаєморозуміння. Це свято було створено, щоб ніхто з нас не забував, як важливо піклуватися про «маленьку людину» поруч. По всій Землі десятиліттями успішно працюють фонди допомоги хворим дітям і сиротам.
Діти – найдорожче, що в нас є! Бажаю кожній дитині щасливого дитинства, безмежного кохання батьків та чудового здоров`я, адже це найголовніше в житті! Нехай ваша щира дитяча промениста усмішка сяє якнайчастіше і радує всіх оточуючих людей!

Класовод Кудрицька Д.С.


Тиждень безпеки дорожнього руху

З 13.11.2023 р. по 19.11.2023 р. в Миколаївській гімназії № 25 проведено ІІ етап Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху. 17 листопада здобувачі освіти 1-9 класів стали учасниками Єдиного уроку «Безпечна дорога додому» в рамках національного проєкту «Безпечна країна», мета якого – поліпшення роботи із запобігання дитячому дорожньо- транспортному травматизму, формування навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, удосконалення і узагальнення знань з безпеки дорожнього руху, правил пішоходів.
Проведені класоводами 1-4 класів та класними керівниками 5-9 класів заходи до ІІ етапу Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху: практичні хвилинки «Навички поведінки у разі надзвичайних ситуацій, виявлення мінно-вибухових предметів» (1-9 кл.), перегляд та обговорення
мультфільмів, кінофільмів про безпеку дорожнього руху (1-9 кл.), ранкові зустрічі «Твоя безпечна дорога» (1-4 кл.), створення схеми маршрута до гімназії і додому (1-4 кл.), презентацій «Знати. Дотримуватися. Запобігати» (5-9 кл.), – сприяли тому, що діти повторили, узагальнили та
систематизували знання про правила дорожнього руху та дорожні знаки, навчилися застосовувати свої знання в певних життєвих ситуаціях, продовжили розвивати увагу, спостережливість, логічне мислення, пам’ять, уміння орієнтуватися на вулицях за допомогою дорожніх знаків. Учні обговорили основні правила поведінки на вулиці та дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука власної безпеки. 15 листопада класоводами 1-4 класів та 16 листопада класними керівниками 5-9 класів на зборах проведено профілактичні лекторії для батьків щодо забезпечення захисту життя та здоров’я дітей в процесі дорожнього руху, поліпшення засвоєння дітьми норм безпечної поведінки. В бібліотеці гімназії для здобувачів освіти діяла виставка – огляд літератури «Твій друг-безпечний рух».
Вся робота впродовж ІІ етапу Всеукраїнського Тижня безпеки дорожнього руху була спрямована на підвищення поінформованості учасників освітнього процесу про негативні наслідки дорожньо- транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.

Педагог-організатор Федчак Л.В.


Міжнародний День толерантності

Міжнародний день толерантності святкується щорічно 16 листопада. Цю дату було вибрано невипадково, саме в цей день в 1995 році резолюцією Генеральної конференції ЮНЕСКО була прийнята Декларація принципів терпимості. Під терпимістю (толерантністю) в Декларації мається на увазі «повага, прийняття і правильне розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, наших форм самовираження і способів проявів людської індивідуальності». Принципи толерантності як основні права і свободи людини закріплені в законних актах та проголошені в міжнародних деклараціях. Базовими документами є Загальна декларація прав людини.
До цієї дати в освітньому закладі проведено з гімназистами години спілкування, тренінги, перегляд та обговорення мультфільмів, документальних фільмів.
Міжнародний день толерантності – це чудовий привід нагадати всім про те, що таким явищам як насильство, неприйняття, релігійне переслідування не місце в сучасному світі. Кожен з нас повинен підтримувати принципи терпимості, взаємної поваги та миру.

Педагог-організатор Федчак Л.В.

16 листопада День толерантності 1


              Всесвітній тиждень медіа та інформаційної грамотності
З метою відзначення Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності (GlobalMILWeek), що проводиться щороку Організацією Об’єднаних Націй із питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) спільно з Альянсом із питань медіа та інформаційної грамотності, в Миколаївській гімназії № 25 з 23.10.2023 р. по 30.10.2023 р. проведено заходи до Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності.
Цікавими та пізнавальними заходами було охоплено учнів з 1 по 9 класи. З метою вивчення основ безпечного користування мережею Інтернет, правил електронного спілкування для учнів 1-4 класів проведено конкурс малюнків «Разом до найкращого Інтернету» (класоводи, педагог-організатор Федчак Л.В.), веб-квест «Безпечний Інтернет вдома» з переглядом мультфільму «Увага! Інтернет!» (2 кл., класовод Тополюк Т.О.), урок-гру «Безпека в Інтернеті» (3 кл., класовод Андрєєва Ю.О.), гру-подорож «Інтернетляндія» (вч. Понурко Є.С., Іванова В.П., Безсмертна А.А.), годину спілкування «Правила Інтернет-безпеки та Інтернет-етики» (4 кл., класовод Кудрицька Д.С.), ознайомлено дітей з правилами поведінки в Інтернеті «Для братика і сестрички поради від Нулика і Одинички» (1, 2 кл., класоводи Симоненко Л.Ю., Тополюк Т.О.) та з пам’яткою «Як зробити Інтернет- подорож безпечною» (3,4 кл., класоводи Андрєєва Ю.О., Кудрицька Д.С.). Для учнів 5-9 класів класні керівники провели години спілкування, інформаційні хвилинки, під час яких учні повторили правила безпечної роботи в Інтернеті, познайомилися з ризиками, які можуть виникнути під час користування мережею, та правилами правильного реагування на них; формували культуру поведінки в Інтернеті, навички особистої безпеки, здатність аналізувати, узагальнювати, робити висновки.
Проведене опитування серед здобувачів освіти показало, що заходи, поведені в рамках Всесвітнього тижня медіа та інформаційної грамотності, були для гімназистів пізнавальними та корисними, сприяли формуванню їхньої медіа та інформаційної грамотності.

Вчитель інформатики Понурко Є.С.


«Рідна ненька наша – Україна!»

З 02.10.2023 по 27.10.2023 в освітньому закладі було проведено заходи в рамках місячника національно-патріотичного виховання «Рідна ненька наша – Україна!»
Мета – виховання освіченої, компетентної та соціально активної особистості, формування високої громадянської позиції та загальнолюдських цінностей громадянина України, почуття громадянськості, позитивного відношення до навчання і праці.
У межах місячника проведено Уроки Мужності (до Дня українського козацтва, Дня захисника України), виставка дитячих малюнків «Захисники очима дітей» (1-4 класи), вікторину-онлайн «Мандруємо Україною» (2-9 кл.), оформлено виставку літератури «Україна від давніх часів до сьогодення». Відбувся старт міського освітньо-культурного проєкту «В Європу – з Україною в серці»; міського просвітницького проєкту «Конвенція ООН про права дитини – це є мої права». Усі класні колективи визначили напрями, зміст, кінцеві результати своєї діяльності над даними проєктами, розпочали роботу, залучаючи до співпраці міські позашкільні заклади, батьківську громадськість.
Протягом місячника працював учнівський клуб «Юний патріот». Учні провели майстер-класи «Обереги для воїнів», патріотичну акцію «З Україною в серці».
Вчителі, діти, батьки були активними учасниками заходів, які проводилися в рамках місячника національно-патріотичного виховання.
                                                                                                                                                             Педагог-організатор Федчак Л.В.

місячник нац патр виховання


«Плекаймо мову!»

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» – писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною. Розпочалося свято Єдиним Уроком «Плекаймо мову!». До цього свята учні підготували вітальні листівки, плакати, декламування віршів. Учні поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. А учнівський парламент освітнього закладу з нагоди Дня української писемності та мови організував загальногімназійний лінгвістичний арт-моб.
Гімназисти продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

  Педагог-організатор Федчак Л.В.


Профорієнтаційний захід

20.10.2023 представник відокремленого структурного підрозділу «Технолог-економічний фаховий коледж» Миколаївського національного аграрного університету провела серед учнів 9-х класів профорієнтаційний захід. Під час заходу були обговорені такі питання: які є спеціальності, які умови вступу, яке життя студентської молоді, виплати стипендії. Учні активно задавали питання.
Зустріч відбулася в теплій і невимушеній атмосфері.

Класний керівник Габерштро А.В.

Профорієнтаційний захід 9 кл


Всесвітній день здoрoвoгo харчування

Здорове, правильне харчування є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. Давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо».
Щорічно 16 жовтня відзначається «Всесвітній день здoрoвoгo харчування», його мета – залучення уваги дітей до проблем харчування в сучасному суспільстві. Правильне харчування – це ключ до доброго самопочуття, міцної нервової системи, ідеальної ваги, гарного настрою та бадьорості.
Неправильне харчування, несвоєчасний прийом їжі, неякісна їжа є причинами розладів травлення, поганого самопочуття, стрімкого набору ваги, розладів у роботі організму та появі хвороб. Саме тому вчителі Миколаївської гімназії № 25 Кудрицька Д.С, Симоненко Л.Ю, Самощук А.В провели для учнів початкової школи виховний захід, присвячений цьому дню.
Харчуйтеся правильно, не шкодуйте часу на приготування здорової свіжої їжі, відмовляйтеся від швидкого харчування, і ви істотно зміните своє життя на краще!

Класовод Кудрицька Д.С.


Конкурс осінніх композицій

Учнівське самоврядування Миколаївської гімназії № 25 ініціювало проведення творчого конкурсу осінніх композицій та поробок з природного матеріалу.
Його учасниками стали гімназисти з 1 по 9 класи. На конкурс було представлено більше 60 робіт.
Компетентне журі з представників учнівського самоврядування за найкращу осінню поробку присвоїло звання «Король та королева Осені» Зоднєву Єгору, учню 4 класу, та Строк Ангеліні, учениці 5-А класу, а звання «Принц та принцеса Осені» – Горлову Миколі, учню 6-Б класу, та Вінницькій Вірі, учениці 5-Б класу. Всіх учасників творчого конкурсу нагороджено грамотами за активну участь у загальногімназійній колективній творчій справі. Підсумком проведеної роботи стало відео, створене прес-центром учнівського самоврядування гімназії.
Осінній вернісаж дитячих робіт сприяв розвитку творчих здібностей, креативного мислення, вміння бачити красу навколишнього світу і цінувати її.

Президент учнівського самоврядування Шквара Дар’я


ІV Міжнародний Урок Доброти

Учні 1-9 класів Миколаївської гімназії № 25 стали учасниками ІV Міжнародного Уроку Доброти про гуманне та відповідальне ставлення до тварин, який проходив з 4 по 11 жовтня 2023 року.
Діти з задоволенням розповідали про любов до своїх домашніх улюбленців, піклування про безпритульних тварин – котиків та собачок.
Учні дізналися про те, що в Україні прийнято закон «Про захист тварин від жорстокого поводження», який забороняє знущання над тваринами і передбачає за це різні ступені покарання; переглянули добірку цікавих відео про героїзм та відданість тварин своїм господарям; читали повчальні вірші про врятованих беззахисних «безхатченків».
Гімназисти довідалися, що у всьому світі створено громадські організації борців за права тварин. Вони проводять акції, спрямовані на захист тварин від знущань та жорстокого ставлення. Наші учні дізналися, чому «Ми відповідаємо за тих, кого приручили».
Після Уроку Доброти діти вирішили дарувати нашим вірним друзям – тваринкам свою увагу, дбайливе ставлення та любов! За результатами надісланих фотозвітів з проведених Уроків Доброти
учні Миколаївської гімназії нагороджені сертифікатом за участь у даному заході.

Педагог-організатор Федчак Л.В.


Всесвітній День психічного здоров’я

11 жовтня 2023 року для учнів 7-9 класів було проведено годину спілкування, приурочену Всесвітньому Дню психічного здоров’я, що відзначається щороку 10 жовтня.
Для створення позитивного настрою на початку заходу учням було запропоновано стати учасниками психологічної лотереї, де кожен отримав для себе побажання на день. Старшокласники визначили складові психічного здоров’я, ознайомились з цікавими фактами про емоції людини, дізнались, які вправи допомагають зняти напругу, прослухали рекомендації щодо збереження ментального здоров’я. Наприкінці учні створили “дерево позитиву”.
Даний захід дав можливість задуматися про важливість збереження свого психічного здоров’я та навчив технікам, які допоможуть позбутися негативних емоцій.

Класний керівник Прокопович Г.П.

Всесвітній День психолог здоров я


Цікава зустріч

Сьогодні, 6 жовтня, відбулася зустріч учнів 8-9 класів з Менчинською Діною Василівною, прокурором окружної прокуратури м. Миколаєва Діна Василівна розповідала гімназистам про відповідальність підлітків за різні види злочинів, навела випадки з практичного досвіду, надала поради.
Зустріч була цікавою та пізнавальною.

Класний керівник Пирожок Я.Г.

Зустріч з цікавою людиною


Наші вітання

Вітаємо ученицю 9-А класу Літову Єлизавету, яка разом зі своїм танцювальним колективом зайняла 1 місце у Всеукраїнському фестивалі Panorama challenge. Пишаємося тобою та бажаємо і надалі підкорювати нові вершини майстерності!

Класний керівник Прокопович Г.П.

привітання Літової Лізи 2


«Я – Людина, я – Особистість ».

З метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток, виявлення та здійснення супроводу дітей соціально-незахищених категорій, сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах в освітньому закладі з 04 вересня до 30 вересня 2023 року проведено місячник з охорони прав та інтересів дітей під гаслом: «Я – Людина, я – Особистість».
Протягом місячника гімназисти повторили «Правила гімназії» та попрацювали над створенням «Правил класу», провели вибори учнівського самоврядування гімназії та класних колективів, стали учасниками загальногімназійної акції «Милосердя», під час якої надано допомогу 56 дітям з малозабезпечених та багатодітних сімей.
Класоводи 1-4 класів, класні керівники 5-9 класів провели «ранкові зустрічі», години спілкування, зустрічі з цікавими людьми, спрямовані на прищеплення дітям почуття гідності, упевненості в собі, поваги до старших та ровесників, формування вміння конструктивного вирішення конфліктів.
Для батьків та учнів в гімназії поновлено інформаційний стенд, який містить інформацію з телефонами, адресами, режимом роботи закладів, де можна отримати дієву допомогу в випадку виникнення складних, конфліктних ситуацій.

Педагог-організатор Федчак Л.В.

Місячник охорони дитинства


Зі святом, любі вчителі!

Щиро вітаємо Вас – людей, які присвятили життя улюбленій справі, з Днем вчителя!Дякуємо Вам за душевне тепло, мудрість, чесність і велике терпіння. Залишайтесь мудрими і добрими, обізнаними і цікавими вчителями, справжніми фахівцями своєї справи. Бажаємо творчої наснаги і натхнення, задоволення від роботи, щирих посмішок учнів. Зичимо миру і здоров’я Вам, дорогі вчителі, мудрі наставники та порадники. Незгасного Вам запалу та пристрасті у роботі, життєвої енергії та невичерпної любові, яку Ви щодня даруєте учням!

Президент учнівського самоврядування Шквара Дар’я


Уроки безпеки

Протягом вересня 2023 року представники Данської Ради у справах біженців для всіх учнів 1-9 класів Миколаївської гімназії № 25 провели Уроки мінної безпеки. Для учнів різних вікових категорій було підібрано цікавий та пізнавальний матеріал. Під час Уроків безпеки учні вивчили типи вибухонебезпечних предметів, їхнє можливе розташування, повторили алгоритм дій при їх виявленні. Здобувачі освіти були активними учасниками інтерактивних Уроків. Проведення таких занять є дуже важливим, адже отримання знань про безпечну поведінку під час війни та після її завершення – одне з головних завдань батьків та освітян.

29 вересня Уроки безпеки

Педагог-організатор Федчак Л.В.


Цікава ранкова зустріч

1 жовтня Україна відзначає День захисника та захисниці, День українського козацтва та свято Покрови. До цього дня у 1 класі була проведена ранкова зустріч. Діти дізналися, хто такі «козаки», де жили, чим займалися; порівнювали козаків із нашими воїнами-захисниками, грали у гру. Також діти малювали малюнки для захисників та підготували вірші привітання. Ранкова зустріч пройшла під гаслом: «Ми – маленькі козачата славного народу!»

Класовод Симоненко Л.Ю.

1 кл До Дня захисника

Слава Україні! Героям слава!

Цьогоріч відзначення Дня захисників та захисниць України стало особливим для нашої країни. В цей день ми ще раз можемо подякувати їм за стійкість та відвагу, вшанувати полеглих, згадати героїв попередніх поколінь, які здобували та відстоювали свободу і незалежність України. Напередодні Дня захисника і захисниць України для учнів 2 класу було проведено низку патріотичних заходів: ранкова зустріч « День захисника та захисниць України», конкурс малюнків «Дякую тобі, воїне», декламування тематичних віршів «Слава захисникам України!». Вшановуючи це свято, ми вітаємо українських захисників та захисниць. У їхніх надійних і сильних руках – наш спокій та безпека. Слава Україні! Героям слава!

Класовод Тополюк Т.О.

Дякуємо за свободу, незалежність і життя

1 жовтня — День захисників і захисниць України. Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих героїв та героїнь, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів. Напередодні цього свята з учнями 3 класу була проведена ранкова зустріч «З Днем захисника та захисниці України». Діти дізнались історію свята, інформацію про захисників та захисниць, називали асоціації, схоже та відмінне між козаками і ЗСУ, грали в ігри. Також був проведений конкурс малюнків «Дякуємо захисникам». Мужність, героїзм, самовідданість захисників України –неоціненні! Їхні подвиги вписані кров’ю в літопис боротьби українців за незалежність і завжди нагадують нам про те, якою ціною дістається свобода, як здобувається право бути вільною самодостатньою нацією!

Класовод Андрєєва Ю.О.

3 кл День захисника

Захисники. Від козаків до ЗСУ

У 4 класі проведено святковий урок- подорож «Захисники. Від козаків до ЗСУ». Його мета: сприяння національно-патріотичному вихованню дітей, популяризації героїзму військового подвигу, вшанування мужності та героїзму захисників та захисниць України, виховання шанобливого ставлення до героїчного минулого держави і сьогодення, поваги до свят і традицій свого народу, почуття патріотизму до Батьківщини та захисників України. 1 жовтня – День захисника і захисниці України. Це – свято спадкоємності героїчних традицій нашого народу, сили духу і мужності, відданості своїй Вітчизні і гордості за її ратну славу.

Класовод Кудрицька Д.С.

4 кл До Дня захисниць

Янголи-охоронці

Здобувачі освіти 5-А класу вітають захисників та захисниць з державним святом України. Сьогодні, як ніколи, ми дякуємо нашим мужнім і непереможним ГЕРОЯМ за відвагу, витримку, самовідданість у боротьбі з ворогом. Низький уклін кожному та кожній, хто захищає цілісність нашої держави. Нехай янгол-охоронець вас оберігає. Під час майстер – класу учні виготовили янголів і написали свої побажання нашим захисникам. Поверніться додому живими!

Класний керівник Поважніцька І.В.

5А кл До дня захисника

Наші корисні і добрі справи

Захід патріотичного напрямку до Дня захисників та захисниць України було проведено для здобувачів освіти 5- Б класу нашої гімназії. Учні читали вірші, ділилися думками, які риси характеру повинні бути у захисників Вітчизни. А напередодні свята діти брали активну участь у акції «Разом- ми сила». Солодощі, предмети гігієни, листівки та привітання були передані воїнам – захисникам. Корисні та добрі справи завжди залишаться у серцях молодого покоління.

Класний керівник Колодій Н.Б.

5Б кл День захисників

Зі святом, наші Захисники!

27 вересня відбулася година спілкування в 6-А класі, присвячена знаменній даті – Дню Захисників та Захисниць України. Діти дізналися про нелегкий шлях України до свободи та незалежності, про захисників, які зараз боряться з ворогом за нашу рідну землю та віддають за неї життя. Діти ділилися своїми міркуваннями: «Чому потрібно захищати Батьківщину?», працювали з анаграмами, які стосуються Дня захисника України, розповідали про своїх рідних, знайомих, справжніх патріотів України. Зі святом, наші Захисники!

Класний керівник 6-А класу Іванова В.П.

29 вересня До дня захисника 6А

Урок Мужності «Слава героям!»

25 вересня, напередодні Дня Захисників та Захисниць України, учні 6-Б класу стали учасниками Уроку Мужності «Слава героям!». Учні розповідали про багатовікову історію українського народу, про славних прадідів та сучасних захисників України. Шестикласники переглянули презентацію, висловили свої міркування щодо переглянутого, декламували вірші, присвячені нашим захисникам, говорили свої побажання кожному, хто захищає рідну землю від ворогів. Кожен з розумінням поставився до того, що яким буде наше майбутнє,— це залежить і від вас самих, від вашої громадянської позиції, від життєвої активності, розуміння свого часу, завдань, які постануть перед всіма нами. Урок Мужності сприяв вихованню в учнів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю; формував переконання у нетлінності духовних скарбів народу; спонукав учнів до усвідомлення ними необхідності бути корисними своїй державі.

Класний керівник 6-Б класу Федчак Л.В.

25 вересня Урок Мужності 6Б кл

Вітальні листівки до свята

1 жовтня — День захисників і захисниць України. Це велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих героїв та героїнь, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів. Старшокласники нашої гімназії, учні 8 та 9-х класів, до Дня захисника та захисниці України підготували відеопривітання та оформили онлайн – виставку вітальних листівок, зроблених власноруч, щоб подякувати нашим воїнам та підтримати тих, хто на передовій бореться за наше мирне небо. Частину листівок вже передали на передову. Ми хочемо, щоб воїни відчули теплоту наших сердець, велику вдячність за захист рідної землі, за наші життя.

Президент учнівського самоврядування Шквара Дар’я


Пізнавальна квест-гра

27.09.2023 для учнів 4-6 класів було проведено квест-гру « Англійська – це весело!». Працюючи в групах, діти виконували різні завдання: підбирали українські відповідники англійським прислів’ям за допомогою QR-кодів, відгадували загадки про тварин, складали пазли, щоб утворити назви продуктів харчування, за допомогою кубиків вибирали категорію та підбирали слова (завдання « Щаслива п’ятірка »), розв’язували кросворди. А ще, в теплій та затишній атмосфері, спілкуючись англійською, розповідали про свої уподобання, дізналися, як вітаються люди у різних куточках нашої планети, співали, танцювали під запальні руханки! Адже англійська – це дійсно весело, цікаво та захопливо!

Вчитель англійської мови Пирожок Я.Г.


Благодійна акція «Разом ми – сила!»

До Дня Захисників та Захисниць, на підтримку Збройних Сил України адміністрація Заводського району Миколаївської міської ради оголосила благодійну акцію «Разом ми – сила!». До неї долучилися вчителі, учні та батьки Миколаївської гімназії № 25.

26 та 27 вересня в гімназії було гамірно. Приходили діти, які приносили свої малюнки, листівки-привітання для воїнів, побажання скорішої перемоги та повернення додому. А від батьків та вчителів – смаколики, солодощі, засоби гігієни. 

Ми віримо в ЗСУ! Ми підтримуємо ЗСУ! Разом ми – сила!


Наші щирі вітання

Вітаємо ГУЛЯМОВА ТИМУРА, учня 9-Б класу, який посів почесне 2 місце у Відкритому Всеукраїнському турнірі з боксу. Активному і позитивному, сильному і витривалому спортсмену – наші вітання! Бажаємо, щоб кожне твоє досягнення наближало тебе до заповітної мрії.  Бажаємо завжди залишатися переможцем по життю, бажаємо ніколи в собі не сумніватися, постійно прагнути до нових вершин у спорті і високих нагород.
Високих тобі результатів і гарних перемог!


Найбільше у світі щастя – це мир!

21 вересня у всьому світі відзначають День миру. Сьогодні для нас мир – це мрія. Ми почали його більше цінувати і зрозуміли його значення. Мир – це жити у світі, в якому люди ставляться з гідністю один до одного незалежно від раси, переконань та поглядів. Мир – це коли діти можуть обійняти своїх батьків, а у небі летять лише птахи. У рамках святкування Міжнародного Дня Миру у 2 класі було проведено ранкову зустріч «Україна бажає миру!». Другокласники познайомилися з ідеєю Дня миру; дізнались про символ миру; сформували поняття про «мир», «дружбу», «взаємодопомогу». Учні висловлювали бажання, щоб якнайшвидше настав мир у нашій рідній Україні.
Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно. Ми за Мир у всьому світі!

Класовод Тополюк Т.О.

2 кл. До Дня миру


Цікава зустріч

Цікавий захід відбувся 20 вересня у молодших учнів гімназії 25. До них завітали співробітники обласної дитячої бібліотеки, вчителі, батьки. Діти здійснили заочну подорож по куточкам рідного міста, ділилися враженнями, переживаннями. Дуже яскравою була музична зупинка. Вихованці співали, виконували танцювальні рухи. У кінці заходу всі залюбки взяли участь у майстер- класі «Миколаїв – місто нашого життя». Дітвора власноруч виготовила кораблики – символ свого міста.
Пливи, кораблику, по просторам мирної України!

Класний керівник 5-Б класу Колодій Н.Б.


Літературна гра-подорож

13 вересня в закладі освіти було поведено літературну гру-подорож «Сторінками улюблених творів» для учнів 4-6-х класів. Здобувачів освіти на різних станціях віртуальної мандрівки чекало дуже багато цікавих завдань. Змагалися дві команди: «Фантазери» та «Книголюби». Учні повторили вивчені твори, розкрили значення художньої літератури у житті кожної людини; розвивали свою зорову і слухову пам`ять, довільну увагу, спостережливість, свої естетичні почуття. Літературна гра- подорож заохочувала дітей до корисних справ; прищеплювала любов до читання, виховувала бажання допомагати один одному, вчила відрізняти добре від поганого. Переможених не було. У процесі гри діти вчилися працювати в команді, розкривали свої здібності. Вивчаючи літературні твори, вчимося бути справжніми людьми, яким притаманні щирість, співчуття, милосердя. Так пам’ятайте, діти, ці уроки у своєму повсякденному житті.

Вчителі зарубіжної літератури Федчак Л.В., Омельченко Н.О.


Моє рідне місто –Миколаїв!

До Дня народження рідного міста Миколаєва для учнів 8 класу проведено інтерактивну годину спілкування «Моє рідне місто – Миколаїв!». Старшокласників захопили різні активні форми роботи: «Комплімент рідному місту», вікторина «А чи знаєш ти…?» ( історія, визначні місця, цікаві факти), вправи « Мікрофон», «Я пишаюся тим, що я – МИКОЛАЄВЕЦЬ …», розповіді про містян, які зосередилися на тому, щоб бути корисними для свого міста, своїх земляків, України і тримають кожен свій фронт; перегляд відеоматеріалів («Миколаїв – місто з історією», фрагменти відео «Поранений Миколаїв. Місто-герой, що прикрило собою Південь України»), слухання сучасних пісень про Миколаїв. Година спілкування завершилася творчим завданням «Топ -5 місць Миколаєва, які варто відвідати», після якого учні склали мапу рідного міста.
Ми – юні патріоти твої, Миколаєве!

8 кл до Дня міста


Перший урок 2023 / 2024 навчального року у гімназії

З Днем незалежності України!

Щороку 24 серпня ми відзначаємо найбільше свято нашої держави – День Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР Акта проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.
До відзначення цього свята долучилися і учні гімназії № 25. Діти взяли участь у патріотичному EyeStopper до Дня Незалежності України спільно зі спеціалістами Миколаївського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, у патріотичному  арт- марафоні «Два кольори свободи», долучилися до віртуальних мандрівок «Україна починається з мене», «Державні та народні символи України», «Козацький дух», «Видатні українці», підготували декламування віршів сучасних українських авторів про Україну, відеопривітання, малюнки, присвячені рідній Україні з побажаннями щастя, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості українському народу.
Протягом вересня в класах відбудуться майстер-класи по виготовлення народних оберегів, Уроки Мужності, історичні екскурси, робота клубу «Патріот» та багато інших цікавих справ.
З Днем Незалежності, вільна та незламна Україно!

Педагог-організатор Федчак Л.В.


День Державного Прапора України

23 серпня Україна відзначає День Державного Прапора, який став уособленням прагнень українського народу до свободи й незалежності та символом єдності, нескореності та гідності нації. 
Це свято має велике загальнодержавне значення як свято суспільної злагоди і миру, доброго єднання людей в ім’я процвітання рідної країни.Державний Прапор – втілення національної єдності, честі та гідності. Під його знаменом багато поколінь українців йшло до проголошення самостійної України. Під ним український народ утвердив віковічну ідею про державність і самостійність. Це Прапор миролюбства. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня.
Пронесімо ж прапор мирний
Гідно і завзято,
Україні рідній вірність
Збережімо свято!

Педагог-організатор Федчак Л.В.